BALIKESİR / EDREMİT - Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Ortaokulu

8-14 Ocak Enerji Verimliliği Haftası

Günümüzün en önemli ihtiyaçlarından olan ve aşırı kullanma ile gelecek nesilleri zor durumda bırakacak olan enerjinin gereği kadar ve bilinçli kullanılmasının sağlanması amacıyla ülkemizde her yıl 8-14 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanmaktadır. Bu haftayı en iyi anlatan özlü sözlerden biri de "En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir". Ocak ayının ikinci haftası "Enerji Verimliliği Haftası" olarak belirlenmiştir. Okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize yönelik  farkındalık programı gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

26-01-2024Enerji Tasarrufu için:

1.         Kullanmadığınız elektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarın.

2.         Buzdolabı ve buzluğunuzun kapağını gereksiz yere açıp kapatmayın.

3.         Su ısıtıcınıza (kettle) ihtiyacınız olan miktardan fazla su koymayın.

4.         Daha uzun dayanan ve elektrik tüketimi az olan kompakt florasan ampulleri seçin.

5.         Oturmadığınız odalarda yanan ışıkları kapatın.

6.         Kapı, pencere kenarlarında bulunan çatlak ver yarıkları kapatın.

7.         Kullanacağınız ev aletlerini satın alırken yalnızca fiyat olarak değil, enerji tasarrufu açısından da değerlendirin.

8.         İşiniz bittiğinde elektrikli cihazlarınızı düğmesinden kapatın.

Yayın: 26.01.2024 - Güncelleme: 26.01.2024 11:54 - Görüntülenme: 46